Kucharz Katowice - oferty pracy
Restauracje i kawiarnie to nie tylko pyszne jedzenie, ale także jakość obsługi. Każdy kucharz ma prawa i obowiązki. Pracodawcy szukają osób, które sprostają wymaganiom. Osoba na tym stanowisku musi posiadać właściwe predyspozycje do pracy. Przede wszystkim liczy się efekt w postaci stworzonych potraw, którymi docelowo ma zachwycać się klient, gdyż lokale gastronomiczne muszą zarabiać, a ich jakość ma związek z pracą na kuchni.
Praca dla kucharza w Katowicach?
Oferty pracy dla kucharzy można znaleźć w wielu serwisach z ogłoszeniami. Katowice są dużym miastem i takich ofert jest dość dużo. Znajduje się tutaj wiele lokali gastronomicznych, gdzie o ich jakości decyduje kucharz z całym zespołem. W zależności od miejsca, pracodawcy oferują różne stawki wynagrodzenia. Katowickie Centrum Edukacji Zawodowej imienia Powstańców Śląskich oferowało pracę na cały etat dla kucharza z doświadczeniem za 2186 złotych brutto plus wysługa za przepracowane lata. "Wiejska Chatka" Sp. z o.o. oferowała stawkę godzinową 19 złotych brutto plus dodatki. Płace są, jak widać bardzo różne. Ma to związek także z renomą miejsca pracy oraz wymaganiami wobec pracownika. Rynek pracy w Katowicach jest pełen ogłoszeń o pracę w tym zawodzie. Doświadczeni pracownicy powinni dość szybko znaleźć zatrudnienie. Fachowcy także mogą negocjować wysokość wynagrodzenia.
Katowice kucharz - pracodawcy
Pracodawcy w Katowicach ogłaszają nabór do wielu miejsc, gdzie są indywidualne wymagania. Restauracja Kyoto Sushi poszukiwała specjalistę od kuchni azjatyckiej do pracy z ambitną kartą dań. Firma oferowała możliwość awansu i podniesienia kwalifikacji. Hotel Silesian w Katowicach na osiedlu Paderewskiego poszukiwał kucharza na pełen etat z gotowością pracy w weekendy. Do jego obowiązków należy samodzielne przygotowanie potraw i dań, współpraca przy tworzeniu menu, przestrzeganie zasad postępowania z żywnością, a także współpraca z innymi działami hotelu. Pasibus, to lokal znajdujący się w Galerii Katowickiej, który poszukiwał kucharza do młodego zespołu. Firma oferowała stabilne warunki zatrudnienia oraz wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kwalifikacji
Jakie kwalifikacje powinien posiadać kucharz?
Dobry szef kuchni powinien znaleźć przepisy na nowe dania i poprawić stare. Opracowuje menu, monitoruje nowe trendy w branży restauracyjnej, bada zapotrzebowanie konsumentów. Jednym z głównych obowiązków szefa kuchni jest komunikacja z personelem. Szef kuchni przygotowuje harmonogram prac kucharzy i kelnerów. Nadzoruje pracę kucharzy, monitoruje przestrzeganie przez pracownika wymagań sanitarnych, wyjaśnia obowiązki i technologię ich wdrażania pracownikom. Komunikuje się z dostawcami, składa zamówienia na produkty, kontroluje czas dostawy, zakres i ilość towarów. Przede wszystkim musi kontrolować proces gotowania. Takie kryteria powinien posiadać kucharz na wysokim stanowisku.