Praca Kucharz, Szef kuchni Rybnik

Wyróżnione oferty pracy

Restauracja Dworek Mikołaj zatrudni KUCHARZA/KUCHARKE z doświadczeniem

Restauracja Dworek Mikołaj Katarzyna Paśnik

  • Wadowice
Dodana

Pizzerman/Pizzerwoman

Schiever Polska

  • Rzeszów
Dodana

Kucharz (K/M) Campanile Warszawa

Jakub Kobylec Recruitment & Consulting

  • Warszawa
Dodana
Dodana

Praca alert - powiadomienia

Kucharz, Szef kuchni, Rybnik

Oferty pracy Znaleźliśmy 10 ofert pracy

  • Kucharz

    ŁUCJA WIECZOREK WIMAR PPUH
    • Rybnik
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kucharz

    NARODOWY INSTYTUT ONKOLOGII IM. MARII SKŁODOWSKIEJ-CURIE - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
    • Gliwice (Rybnik - 24km)
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kucharz

    Zakład Malarski Henryk Potysz
    • Łaziska (Rybnik - 19km)
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kucharz

    Fundacja FANABERIE
    • Jastrzębie-Zdrój (Rybnik - 17km)
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Wygasa
  • Wygasa
  • Kucharz

    DAMIAN BUDNY ZAJAZD MAT
    • Bełk (Rybnik - 13km)
    • umowa o pracę
    Wygasa
  • Kucharz

    GASTRO-MAX S.C. DZITKOWSKI & SWOBODA
    • Kobiór (Rybnik - 29km)
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kucharz

    ADIM sp. z o.o.
    • Kobiór (Rybnik - 29km)
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kucharz

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Strumień (Rybnik - 26km)
    • umowa o pracę
    Dodana

Kucharz, Szef kuchni w Rybniku

Kucharz Rybnik - oferty pracy

Dzisiaj szef kuchni jest w każdej dużej restauracji. Taki pracownik jest kucharzem z dodatkowymi obowiązkami. Szef kuchni prowadzi przygotowanie potraw, wykonuje pracę administracyjną, kontroluje pracę zwykłych kucharzy i kelnerów. On również organizuje bankiety, odpowiada za technologię gotowania i zakup produktów. Praca w gastronomii wymaga staranności. Sprawdźcie sami już teraz, czego oczekują na takim stanowisku pracodawcy. Pomoże wam w tym nasz przewodnik.

Praca dla kucharza w Rybniku?

Rybnik jest dużym miastem w regionie. Nie brakuje tutaj zatem miejsc z branży gastronomicznej. Restauracje, kawiarnie, hotele czy punkty małej gastronomii znajdują się w każdej z dzielnic. Pracodawcy często ogłaszają nabór na stanowisko kucharza, posiadającego mniejsze lub większe doświadczenie. Serwisy ogłoszeniowe oraz urzędy to miejsca, gdzie osoby szukające pracy w tym fachu mogą śledzić na bieżąco sytuację na rynku. Płace dla pracowników zajmujących się produkcją potraw w kuchni w zakładzie pracy są uzależnione od zajmowanego stanowiska. Młodsi kucharze i pomoce kuchenne mogą liczyć na zarobki około 1600-2500 złotych netto za miesiąc. Osoby z bogatszym doświadczeniem i szefowie kuchni zazwyczaj negocjują płace, co ma związek z ich referencjami, stażem pracy oraz praktycznymi umiejętnościami i cechami osobistymi. Wynagrodzenia związane są także z prestiżem lokalu, a także wymaganiami, z którymi musi uporać się pracownik w miejscu pracy.

Rybnik kucharz - pracodawcy

Sporo ofert pracy z Rybnika znajduje się w popularnych serwisach ogłoszeniowych, takich jak nuzle lub pracuj.pl, ostatnio pojawiła się oferta pracy dla kucharza w jednym z miejscowych lokali gastronomicznych. Pracodawca oferował stabilne warunki zatrudnienia między 3000-4000 złotych brutto. Wymagano praktycznych umiejętności pracy w zespole i doświadczenia. Sanpro Consulting BPO Sp. z o.o. Sp.k. również prowadziła rekrutację na stanowiska kucharza i pomocy kuchennej. Dość często pojawiają się ogłoszenia o pracę w Rybniku, a osoby chcące z naleźć angaż w jednym z lokali mogą również przeglądać oferty z regionu. Odległości pomiędzy miastami na Górnym Śląsku pozwalają na to wszystkim ubiegającym się o pracę.

Jakie kwalifikacje powinien posiadać kucharz?

Jeśli jesteś osobą ambitną, energiczną, posiadającą gust i smak, to ten zawód jest dla ciebie. Pamiętaj jednak, że na drodze do sukcesu w tym zawodzie napotkasz wiele trudności. To fizyczne zmęczenie, nadmierne żądania szefostwa, często sprzeczne z twoimi przekonaniami. Pamiętaj, że będziesz nieustannie szukał kompromisu w konfliktach pomiędzy właścicielami i zwykłymi kucharzami, broniąc interesów niektórych, a jednocześnie wypełniając przepisy dyktowane przez firmę. Polityka zaopatrzenia również ma tutaj znaczenie. Często trzeba umieć stworzyć coś z tego, co jest. Wykształcenie nie jest tutaj najważniejsze, gdyż liczy się praktyka. W gastronomi trzeba posiadać książeczkę sanepidowską.